El Port de Tarragona inaugura el nou Museu

El Port de Tarragona inaugura el nou Museu del Port amb una museografia que transporta el públic al passat i present del Port i del Barri Mariner del Serrallo. La remodelació arriba 20 anys després de la inauguració de l'equipament. La intervenció ha durat un any i ha suposat una inversió de dos milions i mig d'euros. L'han convertit en un espai més nou i modern per exposar el fons patrimonial portuari, i per oferir una nova museografia d'emocions gràcies a la incorporació d'elements visuals i interactius. Donant així, la importància al Museu com un equipament cultural i històric del territori.

A través de diversos elements exposats es pretén que el visitant se submergeixi dins del món de la mar per conèixer de primera mà el Port. Els inicis del Port, les seves embarcacions o el comerç que mou són algunes de les temàtiques que es poden trobar en el museu. Tot plegat, un nou projecte que també és un llegat per la ciutat.


museu2

Els elements festius del Serrallo i del barri del Port van donar la benvinguda al museu amb una ballada i l'encesa d'una tronada. La inauguració va comptar amb la participació de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.

A partir d'ara, el Museu obrirà les portes de manera gratuïta en diferents franges horàries i amb diverses visites guiades durant l'estiu.