Els contenidors personalitzats arriben a Tarragona

El gest d’obrir el contenidor amb un sistema d’identificació personal per poder-hi llençar la brossa, és al que s'hauran d'acostumar els veïns de diverses zones de Tarragona aquest mateix mes de juliol. És el pla estratègic que posarà en marxa l’Ajuntament de Tarragona per tal d’augmentar la recollida selectiva. Un percentatge que ara mateix es troba per sota del 40 per cent a la ciutat.

El Serrallo, Cala Romana i Bonavista són les zones on es durà a terme la primera fase d’aquest pla. En les dues primeres està previst que els nous contenidors tancats s’instal·lin en les pròximes setmanes, mentre que a Bonavista el canvi de la gestió dels residus arribarà al setembre, i abastarà tot el barri. En totes aquestes zones caldrà disposar o bé d'una targeta identificativa o d'una aplicació al telèfon mòbil per a obrir els contenidors de resta i d'orgànica.

BOFOCACIONS PEL BON RECICLATGE

L'objectiu d'aquesta prova és testar els diferents sistemes que permeten aquest control del reciclatge per tal de poder-los implementar en la licitació del proper contracte de neteja, previst per al 2023. Les dades que aquesta tecnologia aportarà obriran la porta també en un futur a possibles rebaixes de la taxa de la brossa a aquells que reciclin correctament.

Per a fer possible aquest canvi, un equip d'agents cívics del consistori tarragoní recorrerà els diferents domicilis que formaran part de la prova en les pròximes setmanes.