Valoració agredolça dels transportistes per la proposta de vinyeta

Des del sector del transport valoren positivament el caràcter universal de la nova vinyeta però lamenten que farà continuar el greuge respecte a la resta de l'estat

Satisfacció perquè la nova vinyeta proposada pel govern tindrà un caràcter universal, però resignació al voltant del fet que la seva aplicació suposarà continuarà amb el greuge i la manca de competitivitat dels trasportistes catalans respectes als de la resta de l'estat.

D'aquesta manera han valorat aquest dimarts des del sector del transport la proposta feta pel conseller de Territori Josep Rull per al nou model de gestió de les autopistes catalanes a partir del gener de 2019, quan quedarà alliberat el tram de l'Ap--7 de Vila-seca a Castelló, i el 2021, fins la frontera francesa, i també de l'autopista Ap-2 des del Vendrell a Saragoosa. La vinyeta és una tarifa plana anual per a tots els vehicles que rondarà entre els 40 i el 110€ mensuals.

Des dels transportistes tarragonins valoren que no és una proposta encara tancada i esperen poder millorar-la.

Un dels aspectes que els transportistes volen clarificar a curt termini és quin serà l'import específic a pagar per part del transport pesat.