Tarragona vol tenir pilars per Sant Magí

Tarragona vol que Sant Magí no es quedi sense activitat castellera per segon any consecutiu. És per això que Ajuntament i colles castelleres treballen perquè sigui possible, encara que sigui de manera simbòlica. En una reunió duta a terme aquest dimecres colles i consistori van acordar que, si l'evolució de la pandèmia ho permet, les quatre agrupacions puguin alçar un pilar de quatre el dia de Sant Magí al punt habitual de la diada del 19 d'agost, la plaça de les Cols.

Uns pilars que es farien amb els 25 castellers per colla que ara mateix permet la normativa, el que faria que no poguessin ser de més de quatre pisos. Una fórmula de pilars de quatre que ja s'ha vist aquests darrers dies en altres festes majors com les de Reus o Terrassa entre d'altres. L'acte estaria restringit al públic per tal de complir escrupolosament les mesures de seguretat.

Uns espadats que podrien no ser els únics de les festes, perquè les colles també van proposar fer un acte simbòlic a l'arribada de l'aigua de Sant Magí a la ciutat al dia abans. Una arribada que tornarà a repetir la fórmula de l'any passat, sense la tradicional passejada de carros pels carrers, sinó carregada en un camió cisterna. Les colles el rebrien al carrer de les Coques, com era habitual fins al 2019.