Tot a punt per estrenar Rigoletto, la primera òpera produïda a Tarragona

Rigoletto serà la primera òpera produïda íntegrament per l'Ajuntament de Tarragona. Es tracta d'una iniciativa amb la qual es vol fomentar el talent local i dinamitzar tots els sectors econòmics relacionats amb l'àmbit de la creació cultural. L'espectacle s'estrenarà el pròxim 9 de juliol al Teatre Auditori Camp de Mart. Per a l’ocasió, s’ha impulsat la creació del Cor, l’Orquestra i el Cos de Ball de l’Òpera de Tarragona, unes agrupacions formades per artistes principalment del Camp de Tarragona. Aquesta producció d'uns 230 minuts de durada, serà l'encarregada d'inaugurar el Festival d'Estiu de Tarragona, que se celebrarà durant els mesos de juliol i agost a la ciutat.

DDR PI assaig òpera Rigoletto

A escena, Rigoletto i la seva filla. O, el que és el mateix, el baríton Àngel Òdena i la soprano Sabina Puértolas. Són dos dels onze solistes que trepitjaran els més de 260 metres quadrats d’escenari per interpretar Rigoletto, una òpera de Giuseppe Verdi. Aquests dies, els intèrprets ja es torben assajant al Teatre Auditori Camp de Mart.

Als solistes els acompanyaran una vintena de figurants, un cor de vint cantaires i una orquestra formada per una cinquantena de músics principalment del territori que s’ha creat exclusivament per aquesta producció impulsada per l’Ajuntament de Tarragona.

rigoletto3

S’ha mantingut el contingut original de Rigoletto, però la proposta que es portarà a escena s’ha modernitzat. El relat s’ha ambientat en un marc temporal més actual i l’escenografia s’ha dissenyat per integrar-se amb l’entorn de la Muralla i Camp de Mart.

S’han posat a la venda unes 1.200 localitats, que representen un 70% de l’aforament total de l’auditori. A falta de poc més d’una setmana per a l’estrena de l’espectacle, ja s’han venut un miler d’entrades.