Comencen les obres de la futura terminal del Port a Guadalajara

El Port de Tarragona ha iniciat aquesta setmana la construcció de la terminal intermodal a Guadalajara. Aquest dimecres, amb la presència de la ministra d'Indústria, s'ha col·locat la primera pedra de la futura plataforma que ocuparà 15 hectàrees.

El Port posarà un peu al centre de la península amb una infraestructura pròpia de transport intermodal al costat de la carretera CM-101 i integrada al corredor ferroviari d'Henares. S'hi invertiran 15 milions d'euros i reforçarà el moviment de càrrega general cap al centre de la península i cap a Europa.

Tarragona, enllaç amb el centre de la península i Europa

Aquesta setmana ha començat la primera fase d'obres que consisteix en l'adequació del terreny i la construcció de la plataforma ferroviària. Durant els 7 mesos previstos d'obres es licitarà la segona part del projecte. Es preveu que la terminal sigui una realitat de cara al primer semestre del 2023, quan arribarà el Corredor Mediterrani a Tarragona. 

També coincidirà amb la finalització de la terminal de la Boella, aquesta dins les instal·lacions portuàries. Amb les dues infraestructures qualsevol mercaderia que arribi al Port de Tarragona podrà ser enviada en poques hores fins a Guadalajara per ser distribuïda a qualsevol punt de la península. Aquestes inversions pretenen fomentar el transport ferroviari que es considera més sostenible, ja que el moviment de mercaderies amb trens genera un impacte més baix que fer-ho per carretera.