L'advocacia tarragonina aposta pel Fòrum Judicial a la Tabacalera

Els advocats tarragonins aposten perquè la Tabacalera aculli el futur Fòrum Judicial, l'espai que aglutinaria tots els jutjats que hi ha dispersos en diferents punts de la ciutat. El col·legi oficial creu que és l'espai idoni per la seva ubicació i perquè permetria fer un trasllat progressiu mentre s'adeqüen les instal·lacions. S'hi refereixen després que el president de l'Audiència de Tarragona reconegués que la Tabacalera és un dels emplaçaments alternatius que s'estarien estudiant, juntament amb l'antiga presó, entre d'altres. 

Creuen que el trasllat es podria fer progressivament 

La degana del col·legi, Estela Martín, creu que la Tabacalera és l'espai ideal perquè, tot i no estar al centre de la ciutat, està ben ubicat i gaudeix de bones comunicacions. A més, afegeix que les instal·lacions podrien conviure amb altres serveis de la ciutat. Mentrestant, la proposta de construir un nou edifici a l'entorn de Joan 23 va perdent adeptes bàsicament perquè, amb tants anys de retard, es veu poc realista que ara hi hagi finançament per tirar-ho endavant.

Encara no hi ha projecte per al Fòrum de la Justícia, de fet ni està clar l'emplaçament, però l'advocacia tarragonina també és optimista amb les darreres converses. Dilluns el president de l'Audiència de Tarragona també es mostrava esperançat. 

La limitació d'espai bloqueja el creixement dels jutjats

jutjat

El Fòrum Judicial és una urgència per a tot el sector. La falta d'espai dels actuals jutjats impedeix que puguin guanyar múscul. Si es concedissin més jutjats a Tarragona, alerten que no hi hauria lloc per encabir-los. A a més, la falta d'espai i la dispersió dels jutjats dificulta el dia a dia. Per exemple, es donen casos en què els advocats s'han de reunir amb els seus clients als passadissos. També exposen els problemes de mobilitat que provoca haver de desplaçar-se entre edificis.  

El Col·legi de l'Advocacia ofereix la seva seu pels judicis de macrocauses

Una altra problemàtica és la dificultat de celebrar els judicis de macrocauses a les actuals sales, també per falta d'espai. En aquest sentit, el Col·legi de l'Advocacia confirma que ha posat a disposició les seves instal·lacions.