L'Escola de la Banda Unió Musical ensenya a ritme d'harmònica

L'harmònica és ideal per aprendre a bufar correctament instruments de vent. És per això que l'Escola de la Banda Unió Musical de Tarragona vol aprofitar la senzillesa de l'harmònica per plantar els fonaments musicals dels seus futurs intèrprets.

Per fer-ho compten amb l'assessorament del músic i pedagog Sergi Raya, que va oferir un petit tast del seu mètode d'aprenentatge a una desena d'infants. S'anomena tècnica Harmonicus i es val de símbols i colors per assimilar el funcionament de l'instrument.

BHarmonica

El taller va ser una oportunitat perquè nens i nenes gaudissin amb la música, tot aprenent a tocar les seves cançons preferides. També hi va haver temps per a la improvisació, i és que l'harmònica dóna molt de joc a l'hora d'inventar melodies. Un aprenentatge molt valuós per a qualsevol músic.

Gràcies a aquesta nova aproximació a l'aprenentatge musical, la Banda també espera poder captar l'interès de nous membres. Després d'aquest tast, tenen previst impartir altres tallers per a infants i adults de cara al setembre.