El govern de Tarragona comença a patir el bloqueig d'Aguilar

Una de les grans incògnites de les conseqüències del canvi de govern viscut aquesta setmana, la posició a partir d'ara dels comuns, s'ha esvaït ja en el primer plenari. I és que la nova posició de Carla Aguilar en l'aprovació dels nous districtes de la ciutat i el reglament dels consells que els han de regir ha fet que aquest projecte, una de les principals banderes del govern, no hagi tirat endavant.

Una Carla Aguilar que ha justificat el seu vot en el fet no haver pogut votar per separat la creació dels districtes i el seu reglament. Tot i això ha avisat al govern que a partir d'ara haurà de buscar nous consensos per a suportar un executiu que diu que és més dèbil que ara fa uns dies.

EL GOVERN HO TIRARÀ ENDAVANT SOL

Una posició que s'ha lamentat profundament des del govern, emmarcant-la en la resposta dels comuns als fets dels darrers dies. Tot i això, l'alcalde Pau Ricomà ha defensat la idoneïtat del projecte i ha anunciat que el govern el tirarà endavant en solitari.

Un projecte que ha comptat amb el vot negatiu de tota la resta de grups de l'oposició, que han remarcat la manca de consens que presentava la nova distribució de la ciutat, tant a nivell polític com ciutadà.

PUNT I FINAL A LA BUDELLERA

Un plenari que també ha servit per posar punt final al projecte d'urbanització del pla parcial de la Budellera, denegant la seva aprovació inicial. Des del govern ho han justificat com una conseqüència de l'anul·lació judicial del POUM, però des de l'oposició han denunciat la intenció política que, diuen, hi ha darrera d'aquesta decisió.