Ajuntament i Generalitat acorden reprendre la coordinació pels joves extutelats

Consistori i govern català coincideixen que la problemàtica amb els joves extutelats a la ciutat, que ha derivat en les darreres setmanes en baralles i actes delictius, sobretot a la Part Alta, s'ha d'abordar des del punt de vista social, més enllà del de la seguretat. Així ho han posat de manifest en la Junta Local de Seguretat celebrada aquest dimecres i en la qual ha participat de manera excepcional el Secretari General del Departament d'Interior, Oriol Amoròs.

Des de l'Ajuntament han demanat la represa de la Taula de Coordinació per treballar solucions a la problemàtica, aturada a l'espera de la formació del nou govern català.

REDUCCIÓ DE LA XIFRA DE DELICTES 

En la mateixa reunió, la primera que ha comptat amb la presència de la nova regidora de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzman,  s'ha posat damunt la taula, juntament amb els cossos de seguretat, que en els darrers sis mesos s’ha produït una reducció d’un 17% dels delictes a la ciutat, el que suposa el nombre més baix en 5 anys. També l'augment de sancions relacionades amb vehicles de mobilitat personal, com patinets, arribant a les 700 denúncies, amb augment de l’accidentalitat, que en la majoria de casos provoca danys materials o ferits lleus.

PLATGES OBERTES PER SANT JOAN

Per últim, s'ha acordat l'obertura de les platges de cara a la revetlla de Sant Joan, amb un dispositiu especial dels cossos de seguretat per vigilar que es compleixen les restriccions imposades pel PROCICAT.