La convulsa trajectòria política d'Herman Pinedo

De ser un nouvingut a la política tarragonina a ser-ne un dels protagonistes principals en molt poc temps. Aquest va ser l'ascens meteòric d'un Herman Pinedo que, sent secretari general de Podem a Tarragona, es va fer un lloc en les llistes de la coalició amb En Comú a les eleccions del 2019 com a candidat de la seva formació. Una candidatura que va fer història amb un dels millors resultats de l'espai ecosocialista a la ciutat, que, a més, els va donar la clau de la governabilitat entre PSC i Esquerra.

El fet de decantar-se pels darrers va ser el que va suposar a Pinedo la primera expulsió d'una formació l'octubre del 2020, en aquest cas de Podem. Des de la direcció nacional el van acusar de no haver seguit els protocols de participació de la formació per decidir quina havia de ser l'aliança que governés l'Ajuntament tarragoní.

Tot i això, Pinedo es va fer fort dins el grup municipal aixoplugant-se en la seva militància, també a En Comú. Durant aquests dos anys al govern municipal ha destacat per la seva tasca al capdavant de l'àrea de Patrimoni, no exempta de polèmiques com la decisió de tancar l'amfiteatre als visitants pocs mesos després d'assumir el càrrec.

Ara també ha estat expulsat d'En Comú i caldrà veure quin serà el seu paper com a regidor no adscrit i si se li aplica el Pacte Antitransfuguisme tal com demana En Comú Podem, tot i que ha assegurat que Esquerra li ha confirmat que no serà així.