El nou cartipàs, a l'espera de les àrees dels comuns

El nou govern de Tarragona tindrà com a principal novetat l'augment de regidors que podran fer-se càrrec de les diferents regidories, passant de 9 a 12 les persones que podran ser-ne les responsables. Un nou cartipàs que, tot i el repartiment anunciat aquest dimarts, és ben segur que patirà canvis després de la renúncia dels regidors d'En Comú Podem, tot i que caldrà veure què passa finalment amb Herman Pinedo per acabar de concretar-ho definitivament.

Els principals canvis vindran motivats per les àrees que, en principi, deixaran lliures els comuns. El pacte signat aquest dimecres ja contemplava que la majoria de competències d'Herman Pinedo passin a mans de la CUP. Així Eva Miguel assumirà Habitatge, una de les grans demandes de les anticapitalistes, a més de Medi Ambient, fins ara dirigida per Esquerra.

Altres antigues àrees de Pinedo són Joventut i Cooperació, que assumirà una Inés Solé que tindrà però el seu principal repte en gestionar Cultura i Festes, fins ara en mans del mateix alcalde Ricomà.

Ara caldrà veure si, com tot sembla indicar, la CUP també assumeix una altra de les grans àrees, Serveis Socials, ara gestionada per Carla Aguilar. Un canvi que podria fer variar les responsabilitats que en un principi han acabat en mans de les anticapitalistes.

També pendents de Patrimoni, gran àrea de Pinedo, ja que Eva Miguel, arqueòloga de professió, presenta el millor perfil del consistori per fer-se'n càrrec si es confirma la renúncia del regidor d'En Comú Podem.

Pel que fa a Junts per Tarragona, el nou repartiment ha confirmat moltes de les àrees que s'havia especulat en els darrers mesos recaurien a les seves mans. La més clara era la de Comerç, que assumirà Dídac Nadal, compaginant el càrrec amb la presidència d'ESPIMSA que ja ostenta des de fa dos anys.

La s sorprenent, el canvi de responsable al capdavant de Seguretat Ciutadana, que passarà del republicà Manel Castaño a Cristina Guzman. Per últim, Elvira Vidal assumirà les àrees de Contractació, Parcs i Jardins i Accessibilitat.

I per últim un canvi inesperat dins dels mateixos republicans, ja que l'alcalde Pau Ricomà serà el nou regidor de Turisme i, per tant, president del Patronat Municipal en detriment de Cinta Pastó, que només manté Domini Públic a l'espera d'agafar alguna de les altres àrees que deixaran lliures els comuns.