Esquerra, CUP... i Junts

 

Dos anys després, el govern de Tarragona s'amplia amb l'entrada de Junts per Tarragona i la CUP. Un pacte, però, que s'ha presentat sense un dels socis inicials, En Comú Podem. Això comportarà, amb gairebé total seguretat, que el nou executiu continuarà amb minoria.

Un acord, el presentat aquest matí, tancat en les darreres hores i en què les tres formacions signants qualifiquen de continuació del govern de canvi que necessita la ciutat. Des d'Esquerra han justificat haver acabat tirant pel dret per a signar l'acord sense esperar als Comuns argumentant que la ciutat no pot esperar eternament a implementar els canvis que necessita en una situació com l'actual.

El desacord amb els Comuns rau sobretot en l'entrada al nou executiu de Junts per Tarragona, que fa tot just un mes es negava a signar el pacte inicial entre republicans i la CUP. Des de la formació creuen que en aquest temps s'han pogut acabar de tancar els temes que en aquell moment quedaven oberts. I des de la CUP han celebrat un acord que, diuen, ha d'acabar de realitzar el canvi radical de polítiques implementades pel consistori començat ara fa dos anys.

Ara el nou govern comença a caminar encara amb la incògnita de què passarà amb les àrees que encara a hores d'ara ostenten els dos regidors d'En Comí Podem per conformar el cartipàs definitiu de la nova etapa que s'inicia des d'aquest dimarts a la plaça de la Font.