Els Xiquets de Tarragona posen en marxa una escola de canalla

Les colles castelleres tenen ara mateix una de les seves principals preocupacions en la gestió de la canalla de cara a la represa de l'activitat. Més després d'un any en què no han pogut fer, com és habitual, tallers a les escoles de la ciutat i poder així despertar l'interès pels castells entre els més petits. És per això que els Xiquets de Tarragona els han obert les portes del seu pati d'assaig.

Són nens i nenes entre 3 i 6 anys i viuen la seva primera presa de contacte amb el món casteller. Després d'explicar-los de quina colla formaran part i quins són els seus elements característics, comença la seva posada a punt per a integrar-se en les dinàmiques castelleres. Això vol dir primer de tot enfaixar-se i posar-se l'imprescindible casc abans de començar a enfilar-se damunt d'altres membres de la colla.

Unes sessions d'escola de canalla que duren tres quarts d'hora i que es duran a terme els divendres, cada quinze dies, al pati del Pou de l'Ajuntament de Tarragona, local provisional dels matalassers.