Substituiran urgentment el fals sostre del vestíbul del Teatre Tarragona

És imprescindible reemplaçar el cel ras del vestíbul perquè els ancoratges no garanteixen la resistència de suspensió. Ho diu l'informe tècnic municipal, que conclou la necessitat d'actuar per via d'urgència, optant així per un altre fals sostre de característiques equivalents.

Ara per ara existeix un perill real de despreniment, tal com va succeir ja amb part del fals sostre de la zona de butaques. Aquells primers indicis van obrir una auditoria tècnica que confirma que el sistema estructural és idèntic al de l'espai de platea.

El cost de les obres ascendirà a 150.000 euros i s'enllestiran en dos mesos. La tramitació urgent permetrà agilitzar els tràmits d'una proposta que s'ha engegat directament des d'alcaldia i que ara s'ha comunicat a la comissió informativa. La temporada primaveral del Teatre Tarragona s'ha acabat molt abans del previst.

La situació és pràcticament idèntica a la de l'any 2019 i quan ja va ser inevitable tancar l'equipament. El consistori té previst exigir responsabilitats jurídiques a l'empresa i al director del projecte. La primera representació afectada va ser la trilogia de Shakespeare, prevista per al cap de setmana passat.

També trastoca, entre altres, les representacions de la Mostra de Teatre Jove i els premis Ones Mediterrànies: totes dues propostes es desenvoluparan al Metropol.