Els rivals del Nàstic

Els descensos de Segona s'han definit completament aquest cap de setmana amb la caiguda d'Albacete, Castelló, Sabadell i Logroñés a l'infern del futbol. Si obviem que els de la Rioja són un succedani de l'històric equip desaparegut, tots quatre han competit a Primera Divisió i ara seran oponents directes del Nàstic a Primera RFEF.

40 participants dividits en dos grups, el nord i el sud. No se sap  quin serà el tall concret, però el llistat de participants genera respecte perquè molts d'ells disposen d'un historial daurat.

El favorit en majúscules serà el Deportivo de la Corunya, que va patir per no baixar a Segona RFEF i que, per respecte als trofeus de Lliga i Copa del Rei de les seves vitrines, engegarà una aposta esportiva i econòmica ben ambiciosa. Tornar a Riazor no serà l'única aventura de nivell extrem per al Nàstic, que també apunta cap al Sardinero d'un Racing amb passat recent idèntic al dels gallecs.

nastic 31 maig

Hi haurà vuit filials perquè l'invent de la Federació Espanyola de Futbol no ha acabat amb l'etern debat de si les joves promeses han de competir o no en un torneig paral·lel. També es compten nou dels oponents clàssics del Nàstic al grup III i que, caiguin a un grup o l'altre, apujaran el llistó amb candidatures com les de l'Andorra, Atlètic Balears, Barça B, Alcoià, Cornellà i Vila-real B, entre altres.

I hi haurà, sobretot, quilòmetres, molts quilòmetres, ja que la despesa econòmica dels integrants de la Primera RFEF serà molt superior a l'assumida fins ara a l'antiga Segona B: més viatges i més competència a l'hora de fitxar, fet que pot encarir els preus.

I continua sense existir cap garantia d'ingrés afegit: la Federació no ha comunicat quina i com serà, si és que n'hi ha, l'explotació mediàtica de la flamant divisió.

11 dels 40 aspirants, refundats o no, han jugat a Primera Divisió, un d'ells és el Nàstic, amb Raül Agné obligat, tal com va dir el president Josep Maria Andreu, a buscar el lideratge de grup i evitar així el "playoff" posterior.

EL TOTAL D'EQUIPS

Van baixar de Segona: Albacete, Castelló, UD Logroñés i Sabadell.

Van disputar la promoció per pujar: Badajoz. Múrcia, Castilla, Bilbao Athletic, Barcelona B, Celta B, Algesires, Calahorra, Zamora, Andorra, Linares i San Sebastián de los Reyes.

Van jugarla fase prèvia per ascendir: Nàstic, Alcoià, Vila-real B, Unionistas, Cultural Leonesa, Valladolid Promesas, SD Logroñés, Tudelano, San Fernando, Betis Deportivo, Atlético Sanluqueño, Extremadura, Inter de Madrid i Talavera.

Van evitar el descens a Segona RFEF: Deportivo, Racing de Santanfer, Racing de Ferrol, Real Unión, Llagostera, Cornellà, Atlètic Balears, Balompédica Linense, Sevilla Atlètic i Rayo Majadahoda.