Madrid activa l'última fase del Palau d'Esports dels Jocs Mediterranis

L'execució de les obres de Tarragona 2018 estan garantides. El Consell de Ministres ha donat llum verda a la quarta fase del Palau de l'Anella Mediterrània, finançada per la Generalitat i que podria enllestir-se al maig.  Ara bé, el cost del recinte augmenta en prop d'un milió d'euros. L'organització veu possible encara acollir alguna competició prèvia.

L'import defintiu del Palau d'Esports dels Jocs Mediterranis serà de 17.858.000 euros i no pas els 16,7 marcats darrerament. Així ho ha anunciat el subdelegat del Govern, Enric Millo, que ha activat l'última fase de l'obra principal de Tarragona 2018. Aquesta actuació nodrirà de serveis el pavelló, des del mobiliari d'oficines a la climatització, passant pel material esportiu i electrònic divers. El pressupost previ de l'obra va ser de poc més de 12 milions.


Era un tràmit burocràtic però que s'ha fet esperar moltíssim i que no s'ha convertit en realitat fins avui mateix. L'aplicació del 155 ha deixat sense poder executiu a la Generalitat, que al seu dia ja va dotar de finançament la quarta fase del Palau. Però ara la iniciativa ha hagut de passar primerament pel Consejo Superior de Deportes, que ha emès un informe favorable, i finalment pel Consell de Ministres, que l'ha acceptat.

Però el calendari ofega encara Tarragona 2018. El procés previ a la licitació s'allargarà 3 mesos. A finals de febrer es podrien signar els contractes i a finals de maig es podria enllestir l'últim tram de l'obra. La quarta fase del Palau era l'única gran obra pendent de resoldre les seves incògnites després de l'inici del procés de construcció del Centre Aquàtic, de 2 milions d'euros i que es tancarà a l'abril.