L'oposició considera que el pressupost de Tarragona és irreal

 

Reacció d’alguns dels grups a la oposició a l’Ajuntament de Tarragona als pressupostos que ahir va presentar l’equip de govern. Ciutadans es podria abstenir, el que faria que l’equip de govern tingui la majoria necessària. Tots els grups coincideixen que no són uns comptes reals perquè consideren que moltes de les inversions i partides previstes depenen d’ingressos que han de venir de la venda de patrimoni.

Durant els dos últims anys l’equip de govern ha intentat vendre patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona per tenir més ingressos i poder-los destinar en partides que des d’un inici no tenien uns diners assegurats. Aquestes vendes però no s’han produït i moltes inversions han quedat paral•lelitzades. Els comptes del 2018 també preveuen aquesta venda de patrimoni, per tant no s’assegura que les diners hi siguin. Aquesta és una de les principals crítiques dels grups de l’oposició.
A banda també critiquen la mala gestió econòmica que ha fet l’Ajuntament als últims anys, asseguren que això ha deixat diverses hipoteques que ara s’han de pagar cada any, com el deute o els Jocs del Mediterrani. És per això que consideren que es deixen de banda moltes prioritats socials.
A faltar de conèixer que votarà Esquerra, Units per Avançar i la regidora no adscrita, Ciutadans no descarta una abstenció, el seu vot passa per conèixer quina ha estat la execució dels pressupost d’aquest any, és a dir en què s’ha invertit i en què no.
Si Ciutadans finalment s’abstingués permetria que els comptes s’aprovessin ja que l’equip de govern tindria la majoria necessària.