Els principals actes dels 700 anys del Braç de Santa Tecla, el 2022

Aquest dilluns 17 de maig es compliran, segons la tradició, els 700 anys de l'arribada de la relíquia del Braç de Santa Tecla a la ciutat de Tarragona, procedent d'Armènia. És en aquest moment quan comença el culte a la patrona local, que s'ha transformat en una de les festes patrimonials més importants de Catalunya.

Des de fa temps que el consistori prepara la commemoració de l'efemèride amb una festa major especial. Uns treballs que s'han vist afectats per la pandèmia, i que han obligat a traslladar els grans actes multitudinaris a l'any vinent. Serà en aquell moment quan la ciutat viurà de manera especial la celebració d'aquests set segles de devoció amb una festivitat que s'allargarà fins a 14 dies.

Entre els grans actes, un espectacle inaugural que rememorarà al carrer l'arribada del Braç o un de cloenda amb un gran concert a la Catedral. També dues Mostres de folklore viu on es puguin convidar grans elements patrimonials d'altres poblacions.

Tot per a fer que la festa del 2022 sigui un punt d'inflexió després de dos anys sense una celebració habitual.

APOSTA PEL TALENT LOCAL

Però la commemoració començarà aquest 2021 amb diversos actes relacionats amb la reflexió i la divulgació de la festa. També amb una nova ornamentació dels carrers de la ciutat gràcies a una gran instal·lació lumínica ideada pel tarragoní Antoni Arola. Una tria dels artistes tant d'enguany com de l'any vinent que no és casual, ja que es vol posar damunt la taula tot el talent de la ciutat.

Així, Santa Tecla 2022 veurà augmentar de forma exponencial el nombre d'actes i també el seu pressupost, que s'espera doblar respecte al d'un any normal.