Irreemplaçable

L'adéu de Toni Seligrat és el novè que es produeix des del de Vicente Moreno; un canvi que s'experimenta, de mitjana, cada sis mesos. L'ombra allargada de l'enyorat tècnic valència encara segueix present al Nou Estadi.

Aquell 27 de desembre del 2016 molts van témer, també al club, que Vicente Moreno fos inevitablement comparat amb els seus successors. Perquè cap d'ells, absolutament cap, suporta un sol assalt estadístic.

Juan Merino va ser el primer dels vuit rostres posteriors. Cinc mesos de regularitat, de més a menys, i de poca confiança d'afició i club fins que va ser destituït. Va arribar com a cuer i va marxar encara en zona de descens, dinovè.

MERINO 13 MAIG

Nano, antic home de confiança de Vicente, va deixar el Getafe B per encadenar dues victòries, evitar el descens i acomiadar-se tot seguit.

L'estiu del 17 va ser el de les energies renovades perquè Lluís Carreras semblava una aposta segura: a principis de setembre va ser despatxat: ningú va quedar satisfet amb la seva manera de fer, tampoc amb els resultats: cap victòria.

Promocionar Rodri des del filial va funcionar d'inici per acabar quatre mesos després, tot i deixar la plantilla un punt per sobre del descens. Així va reobrir-se el cicle de Nano Rivas, a principis del 2018 i fins al maig quan, també un punt per damunt del pou, José Antonio Gordillo va reflotar la nau gràcies a dos triomfs consecutius.

NANO 13 MAIG

Però, amb sis punts de 30 possibles, l'andalús va cedir el lloc a Enrique Martín la tardor del mateix any. L'efecte del canvi va servir el dia del debut i poc més. El veterà entrenador va rubricar la darrera campanya del Nàstic al futbol professional perquè ja no hi havia res a fer.

Amb temps per pair la tornada a la Segona B, Sergi Parès va capitanejar la idea del nou Nàstic. estima per la pilota, per la gent de la casa i amb Xavi Bartolo al capdavant. Res, derrota a Sabadell, places de descens a Tercera i arribada de Seligrat el novembre del 2019.

BARTOLO 13 MAIG

Des de l'època de Vicente Moreno, el canvi de cromo es produeix cada 177 dies. La mitjana de puntuació de Vicente Moreno és clarament superior a la de la resta amb 1,67 punts. L'únic que se li acosta és l'últim ocupant del càrrec.

Vicente Moreno va pujar a Primera amb l'Espanyol, el segon ascens en tres anys en dos equips diferents, el mateix dia en què el Nàstic va fer el ridícul a Eivissa, quedant-se fora del "playoff" per pujar a Segona.