La URV estrena dissabte una ruta teatralizada sobre Lluís Pons d’Icart

“Conèixer la nostra història ens farà més savis”. Això deia Lluís Pons d’Icart,  jurista tarragoní apassionat de l’epigrafia i l’arqueologia. Amb aquest propòsit de recuperar la història s’ha treballat la nova ruta teatralitzada sobre el personatge del segle XVI que contemplava les ruïnes de Tarragona com a tresors.

Durant el recorregut es coneix la història d’aquell temps i es descobreixen les seves obsessions per preservar, anotar i catalogar tot allò del món clàssic que va passar per les seves mans. Un dels seus treballs més importants és el “Llibre de les grandeses de Tarragona”, que es troba a l’Arxiu Comarcal de Valls.

foto ponts icart

Un altre dels llegats que va deixar és el llibre d’epigrames en què copiava les paraules escrites a les pedres i les traduïa perquè quedessin per a la prosperitat. Curiosament, es conserva un tros d’una de les pedres que va documentar. Es troba en una paret del carrer de la Merceria a Tarragona, i una altra part al Museu Bíblic. La totalitat de la inscripció es pot veure al seu llibre.

La passejada d’aproximadament una hora i mitja passa per llocs emblemàtics de la ciutat com l’Amfiteatre, el Circ Romà o el Seminari. L’activitat està destinada a estudiants de secundària i al públic en general.

Es tracta d’una iniciativa de l’Institut Pons d’Icart i la Universitat Rovira i Virgili. Està previst que el dissabte s’estreni aquesta ruta teatralitzada.