Pleguen 7 barques del peix blau de Tarragona per la crisi de captures

La crisi del Peix Blau de Tarragona s'agreuja, i avui ja han amarrat a Port definitivament 7 barques que no tornaran a sortir a mar. Només quedaran 11 barques de la pesca de la llum al Port de Tarragona, 6 de les quals, de propietaris tarragonins. El sector reivindica l'estudi promès per l'administració pública per localitzar el problema de la reducció massiva de peix.

Més d'una setantena de persones es queden avui sense feina. Falta una setmana perquè comenci la veda, i aquest matí només una barca ha tornat amb peix blau, però sense sardina. Al seu lloc, alatxa, un peix més barat i menys valorat. Aquest 2017 s'hauran pescat 500.000 quilos menys de sardina que l'any passat, i això converteix l'any en la pitjor temporada que es recordi. 

Segons el president de l'Associació del Peix Blau de Tarragona, Agustçi Rillo, amb el desvallestament de 7 barques tarragonines, només en quedaran 11 que es dediquin a la pesca del peix blau al Port, 6 de Tarragona, 4 de Cambrils i 1 de l'Ametlla de Mar. De Cap Salou avall ja fa anys que no s'hi troba ni una sardina. Els pescadors ho atribueixen a la superpoblació de tonyina, una espècie depredadora que no poden pescar, i que creuen, es menja el peix blau. Per això només troben cries petites que han de tornar al mar quan les pesquen.

Per això fa anys que el sector del peix blau al Mediterrani reclama l'estudi biològic que permeti determinar les causes de la reducció de captures d'unes espècies tan pròpies de les nostres costes. El problema s'agreuja però perquè fa 4 anys que l'Estat deu als armadors les indemnitzacions de la veda que estan obligats a fer des del 21 de desembre al 17 de febrer.