Tarragona posa en marxa la reactivació de la ciutat

Des de l'Ajuntament de Tarragona defensen el pla presentat aquest dimarts, sota el lema "Tarragona, ciutat d'oportunitats", com un instrument que defineix les actuacions urgents i necessàries per tal de revertir l’impacte socioeconòmic de la pandèmia a la ciutat. Ho fa amb cinc grans eixos, desenvolupament territorial, dinamització del teixit empresarial, foment de l'ocupació, ajudes als sectors econòmics més afectats i millores a l’espai públic. 

Aquest últim eix és el que s'emporta gran part dels 42 milions d'euros que preveu invertir el pla. Fins a 31 d'aquests milions es destinaran a una millora urbanística basada en projectes ja pressupostats i molts d'ells ja en redacció, licitació o execució.

Una millora que el pla relaciona directament amb les ajudes als sectors econòmics de proximitat com el comerç, la restauració, els serveis, la cultura o els esports, que suposen gairebé quatre milions d'euros.

Destaca, per exemple, un milió d'euros en ajudes directes al comerç o més de 2 milions en diversos projectes culturals. Des del consistori es posa de manifest la transversalitat de la iniciativa.

APOSTA PER L'OCUPACIÓ

L'altre gran pota del projecte és el foment de l'ocupació, on destaquen els 2,6 milions d'euros destinats a l'àmbit, que en els darrers mesos han creat més d'un centenar de llocs de treball i que es reactivaran aquest estiu. L'objectiu es formar persones en sectors que també ajudin a la reactivació econòmica 

Altres grans potes del nou pla se centraran en la millora de la digitalització tant de la ciutadania com d'empreses i institucions. També en el suport al teixit empresarial de la ciutat, a través d’accions d'ajut i de promoció de l’emprenedoria.