La Cultural Lleonesa, de l'ascens al pou en mig any

Sembla un bon moment per visitar la Cultural Lleonesa, que no guanya des del 17 de setembre, fa 3 mesos. El Nàstic suma 2 punts més a la Lliga, els mateixos que el separen del descens... Per això, el resultat de diumenge pot dictaminar com serà de dolç el Nadal del conjunt grana.

Qui havia de dir en la jornada 5 que la Cultural Lleonesa gairebé intercanviaria els papers amb l'actual líder de la Segona Divisió. Els de Ruben de la Barrera van superar un Huesca perdut a la zona baixa per ocupar places de promoció d'ascens a Primera. Però des de llavors tot s'ha torçat, I sort que de les 13 jornades sense guanyar 9 han acabat en empat, un fet que manté la Cultural igualada amb les places de permanència.

En qualsevol cas, el seu entrenador arribarà qüestionat al duel de diumenge davant el Nàstic. Tant que podria perdre la feina en cas de victòria visitant. Per cert que no serà la primera vegada que Cultural Lleonesa i Nàstic es creuen al futbol professional, ja ho van fer el curs 74-75, l'últim dels locals a la Segona Divisió.

El darrer partit entre tots dos, però, va ser després, el 23 de juny del 1996 durant un playoff d'ascens en què ni lleonesos ni tarragonins van aconseguir pujar. El resultat va ser d'empat a 1. Aquell duel va celebrar-se en un estadi que ja no existeix. Un Nàstic que, en cas de guanyar, encadenarà dues victòries per segon cop aquest curs. Sergio Tejera, Emaná, Omar Perdomo i Djetei seran baixa per lesió.