Tarragona recupera l'1 de Maig

300 persones s'han concentrat al monument dels Despullats amb motiu del Dia Internacional del Treballador. L'aturada dels acomiadaments massius, la derogació de la reforma laboral o la pujada del salari mínim han sigut algunes de les reivindicacions dels sindicats.

Un dels col·lectius que hi ha tingut més presència ha estat el dels treballadors de BIC Graphic, que el pròxim dijous començaran una vaga de 24 hores. Els sindicats pronostiquen que en els pròxims mesos poden haver-hi més processos d'acomiadaments com el de BIC, H&M o CaixaBank.

bic maig

Sota el lema "El país està en deute amb la gent treballadora", també s'han fet proclames a favor de l'expansió de l'ingrés mínim vital, la reforma de les pensions o la millora de la seguretat laboral. D'altra banda, s'ha fet èmfasi en el paper que han de jugar els fons europeus per generar ocupació de qualitat.

Des dels sindicats se subratlla la importància de recuperar el primer de maig després de la cancel·lació dels actes de l'any passat. Una oportunitat per visibilitzar les problemàtiques dels treballadors i treballadores en un context laboral crític.