El Joan XXIII ja pot realitzar vols nocturns

Els vols nocturns a l'heliport del Joan XXIII ja són una realitat. Aquest servei del SEM arriba a Tarragona després de dos anys de tràmits administratius i adaptacions tècniques. Així doncs, l'hospital de referència del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre podrà traslladar pacients crítics de 8 del vespre a 8 del matí durant els 365 dies de l'any. L'acreditació fa que els tres grans hospitals de la demarcació puguin realitzar vols nocturns.

El nou servei permetrà dur a terme trasllats interhospitalaris amb un equip d'alta tecnologia que equipara l'helicòpter a una unitat de cures intensives. La majoria de casos seran de pacients amb lesions medul·lars o aneurismes i se'ls enviarà a centres de l'Àrea Metropolitana de Barcelona com la Vall d'Hebron.

heli

El SEM eleva a 13 punts la xarxa d'heli superfícies disponibles 24 hores amb l'entrada en operació dels vols nocturns a Tarragona. A més, també suposa la incorporació d'equips mèdics d'alta especialització com és el cas de l'helicòpter neontològic i pediàtric.

El Servei d'Emergències va traslladar uns 16 pacients de mitjana amb aquesta eina a Catalunya durant l'any passat. A la demarcació de Tarragona se'n van realitzar al voltant de 300 durant les 24 hores del dia. Unes xifres que es veuran incrementades amb l'entrada en servei dels vols de nit al Joan XXIII i l'estabilització de la pandèmia.