El curs escolar acabarà amb tots els alumnes a les aules

Des d'aquest dilluns totes les aules dels instituts tarragonins tornen a estar plenes al 100% després de més d'un any. D'aquesta manera acabarà un curs marcat per l'adaptació forçada a noves maneres d'aprenentatge

Poques setmanes abans  de la Selectivitat i en ple període d'exàmens, els alumnes de Segon de Batxillerat de l'Institut Martí i Franquès tornen a omplir les aules del centre. Juntament amb els de primer, eren els únics que encara mantenien el model híbrid que ha imperat bona part d'aquest curs 2020-21, marcat inevitablement per les restriccions imposades per la pandèmia. Des del centre destaquen la necessitat emocional d'alumnes i professors de retrobar-se

Un retorn que, a les portes de la decisiva selectivitat, és celebrat pels alumnes de segon de batxillerat.

APRENENTATGE I ADAPTACIÓ

I és que la pandèmia també ha deixat aspectes positius en els centres educatius, com el d'una capacitat d'adaptació que ha accelerat processos per exemple de digitalització previstos a diversos anys vista.

Una nova manera de fer que ha requerit un canvi de mentalitat també dels alumnes, que han sabut aprofitar els avantatges que aquesta presentava.

Tot un aprenentatge que servirà perquè situacions com les del darrer trimestre del curs passat, en ple confinament i amb poques directrius clares de com actuar, no tornin a repetir-se en un futur.