Tarragona recupera el Festival d'Estiu

El Camp de Mart tornarà a acollir aquests mesos de juliol i agost el Festival d'Estiu de Tarragona, i ho farà amb una aposta inicial exclusivament tarragonina. Es tracta de l'òpera Rigoletto, que esdevindrà la primera òpera produïda íntegrament a Tarragona, situant la ciutat al mapa dels centres de la producció cultural catalana.

Per dur-la a terme es treballarà amb tot un seguit de professionals del territori, tant a dalt de l'escenari, amb la presència d'un seguit de cantants encapçalats per Àngel Òdena i una orquestra, un cor i un cos de dansa creats per a l'ocasió, com en la seva producció. Des del consistori destaquen la creació de l'obra com un ajut directe a la cultura tarragonina.

Un festival que tornarà a comptar amb figures de primera fila tant del panorama musical català com estatal. Així Fangoria, Paco Ibañez o Diego el Cigala ompliran les primeres nits de festival del mes de juliol. Un mes en què també pujaran a l'escenari Buhos o Portobello, aquests últims en el marc d'una jornada de música Pop el 30 de juliol.

Un festival que també comptarà amb una jornada dedicada a les músiques urbanes o un concert de la Banda Unió Musical amb la soprano Marta Matheu. Tot per a conformar un cartell d'ofertes per a tots els públics.

Per últim, les actuacions del mes d'agost s'inclouran en el programa de les festes de Sant Magí, que tindran a Sopa de Cabra i Miki Núñez com a principals reclams, a més d'una nova edició de la Imaginada o el nou format de només un dia del MInipop.

Des del consistori es treballa amb els aforaments vigents actualment, amb l'esperança que aquests puguin ser superiors en els mesos vinents.