UGT veu injustificat el nou ERO de BIC Graphic a Tarragona

El personal de BIC Graphic se sent decebut i cansat davant el nou ERO que deixaria sense feina un 20% de l'actual plantilla, un total de 52 treballadors. Lamenten que les retallades de la plantilla estan sent consecutives perquè, sense anar més lluny, el 2017 120 persones es van veure afectades per un altre expedient de regulació.

Remarquen que l'escenari actual no és com el del 2017, ja que ara la reducció de la producció es deu a la situació de pandèmia que afecta gairebé totes les empreses. Creuen que l'anunci d'ERO és una mostra de falta d'empatia per part de la companyia.

La representació sindical aposta per mesures temporals que evitin la destrucció de llocs de treball

La representació dels treballadors negociarà altres vies per evitar la destrucció de llocs de treball, encara que admeten que amb l'actual normativa laboral és difícil que l'empresa aturi l'ERO. En qualsevol cas, el sindicat aposta per ajustos temporals amb la perspectiva que la producció es podrà recuperar.

L'activitat d'aquesta planta a Tarragona és, fonamentalment, la fabricació de bolígrafs i llibretes personalitzades. La demanda d'aquests productes s'ha vist molt afectada per la crisi sanitària perquè el material promocional va molt lligat als congressos i actes d'empreses que ara no es poden celebrar. Amb aquest context, treballadors i la direcció de BIC Graphic tenen un mes per negociar la necessitat i les condicions de l'expedient de regulació. Com ja va passar el 2017, no es descarten accions de protesta, si les converses s'enroquen.