L'Ajuntament licita la redacció del pla integral per transformar la Part Baixa

Transformar a tots els nivells la Part Baixa de la ciutat. És l’objectiu de la redacció del projecte que ha tret a licitació l'Ajuntament de Tarragona. El text ha de recollir aspectes tan variats com urbanisme, accessibilitat, mobilitat,  teixit comercial, patrimoni o turisme cultural entre d'altres.

Un projecte que des del consistori tarragoní consideren ha d'esdevenir el full de ruta per anar fent front a les inversions que fan falta per transformar la zona i, en conseqüència el centre de la ciutat. Tot amb una projecció en el temps que ha d'anar més enllà de l'actual mandat.

aavv port

El procés que ara s'engega vol tenir com a veu principal, més enllà dels experts que hi participaran, els veïns, comerciants i associacions d'aquesta zona de la ciutat. Uns veïns que han rebut amb satisfacció l'anunci de la redacció del pla i que demanen que serveixi per revertir el deteriorament de voreres i calçades, revitalitzar el comerç i, sobretot, dotar d'equipaments cívics i culturals el barri.

En aquest sentit, un dels edificis que té més potencial per als veïns és el de les antigues casernes del carrer Santyian, que podria servir com pol cultural i econòmic del barri.

La redacció del projecte contempla un termini de 16 mesos i comptarà amb un pressupost de 120.000 euros.