Els escriptors s'il·lusionen amb un Sant Jordi menys inusual

Amb paraules d’un poema de l’últim llibre de Ferran Gerhard, que va morir el passat mes d’octubre, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va tancar la tradicional trobada d’escriptors que anualment, per Sant Jordi, organitza la Casa de les Lletres  a Tarragona.

Una recepció, la d’enguany, marcada per l’impacte de la pandèmia que el curs passat va mutilar la diada del llibre. Marcada també pel record dels que ja no hi són, però també per l’empenta de nous escriptors que s’afegeixen a la família i per la resiliència dels més habituals.

Així ho va glossar la vallenca Margarida Aritzeta, que un any més tard del previst (l’any passat no hi va haver recepció), va ser l’encarregada  de presidir la recepció. També Pau Ricomà va posar en valor l’esforç del sector de les lletres i va remarcar el seu compromís amb la cultura apostant per una diada de Sant Jordi que ens apropi a la normalitat.

En el decurs de l’acte, una dotzena d’escriptors van presentar i llegir fragments de les seves obres. Novetats d’enguany que abracen diferents gèneres i disciplines. Des de la poesia més teatral per a infants, de Joan Rioné, fins a la novel·la històrica d’Alfons Cama, "El llarg silenci dels botxins", o la poesia d’Olga Xirinacs, present en la veu de Lourdes Malgrat.

També cares noves d’escriptors que tot just presenten el seu primer treball en un Sant Jordi encara diferent,  però que vol ser esperançador.