Els comuns amenacen amb deixar el govern si entra Junts per Tarragona

Així ho han expressat en un comunicat després que la militància republicana avalés l'entrada de la formació encapçalada per Dídac Nadal al govern. Els comuns neguen haver avalat mai aquest pacte.

Segons el comunicat fet públic pels comuns aquest dimarts, davant una possible ampliació unilateral del govern per part d'ERC amb Junts per Tarragona, aquesta via suposaria passar a un govern sense En Comú Podem. Així ha respost la formació als acords presos per l’assemblea local dels republicans aquest dilluns, on es qualifica l'acord amb Junts per Tarragona com a plenament vigent i necessari.

Uns republicans que també remarcaven que les negociacions han estat treballades des de tot el govern, inclosos els comuns, arribant fins i tot a un acord primer de repartiment de responsabilitats. Un fet que nega el grup format per Carla Aguilar i Hermán Pinedo, que només admet converses per explorar aquest acord en el marc de l’amenaça de moció de censura duta a terme per alguns grups de l’oposició a finals de l’any passat.

Unes converses que diuen van ser rebutjades per la coordinadora local de la formació considerant que l'ampliació del govern amb una formació de dretes no era el camí a seguir i que aquesta només seria possible cap a l'esquerra.

També defensen que aquesta postura és compartida amb les direccions nacionals de les dues formacions, després que ERC acusés aquestes de vetar l’acord arribat per part del govern tarragoní amb la formació encapçalada per Dídac Nadal.

Cal recordar que una sortida del govern dels comuns deixaria en clara minoria un nou govern d’Esquerra i Junts i fins i tot amb una possible entrada del a CUP, ja que encara necessitaria uns suports externs que després d’aquest afer serien difícils de trobar en els comuns