L'assemblea d'ERC avala el pacte amb Junts i pressiona els comuns

La militància d'Esquerra de Tarragona avala el pacte arribat amb Junts per a ampliar el govern municipal. D'aquesta manera els republicans pressionen els seus socis actuals de govern, En Comú-Podem.

La possible ampliació del govern municipal de Tarragona amb l'entrada dels tres regidors de Junts per Tarragona va viure aquest dilluns un nou capítol amb l'aval per part de l'assemblea local d'Esquerra al pacte arribat amb la formació encapçalada per Dídac Nadal, sense esperar a conèixer la postura definitiva dels comuns, actuals socis de govern.

En un comunicat, els republicans qualifiquen l'acord amb Junts com a plenament vigent i necessari. També remarquen que les negociacions per a aquest acord han estat treballades des de tot el govern, inclosos els comuns, arribant fins i tot a un acord primer de repartiment de responsabilitats. 

També destapen que a sol·licitud del grup d’En Comú-Podem l'acord havia d’executar-se després de les eleccions al Parlament per tal de no interferir en la campanya, però que passades aquestes els òrgans nacionals d’En Comú-Podem veten aquest acord per raons que no tenen a veure amb la dinàmica política de la ciutat i reclamen que posi Tarragona en el centre de les decisions.

Els republicans acaben tornant a fer una crida a la formació d'un govern ampli amb les quatre formacions que han donat suport als principals temes de ciutat aquest mandat, inclosa la CUP.

Un cop coneguda la posició d'Esquerra, tot i la negativa a fer declaracions per part dels seus màxims representants, ara cal veure la resposta d'uns Comuns que guarden silenci com en el cas de Carla Aguilar o que es desmarquen de fer declaracions al respecte com Hermán Pinedo.