L'Institut Martí i Franquès acollirà el primer cicle formatiu de teatre del territori

36 anys d'experiència en formació teatral de l'Institut Martí i Franquès, sobretot a través del grup de teatre Vis de Vanadi, són claus perquè el centre esdevingui ara la nova referència de la formació teatral tarragonina. A partir del curs 2021-22 una trentena d'alumnes podran cursar un nou cicle superior inèdit al territori amb el qual podran obtenir un títol propi en Tècniques d'Actuació Teatral.

Així s'ha destacat en la presentació del nou cicle, que ha comptat amb la presència del conseller d'Educació, Josep Bargalló. D'aquesta manera, el centre tarragoní vol actuar de catalitzador de la formació teatral, teixint aliances amb altres ens com l'Aula de Teatre de la URV o els principals espais teatrals del Camp de Tarragona per potenciar tant la creació com la formació de nou talent interpretatiu.

Un sorgiment del nou cicle que ha estat aplaudit en el mateix acte per alguns dels grans noms de l'escena tarragonina i per antics alumnes del centre, com Joan Negrié i Oriol Grau. Tots ells han destacat la necessitat de crear uns estudis que permetin potenciar la capitalitat cultural de la ciutat, fet també destacat des del consistori tarragoní.

Els alumnes que vulguin cursar els estudis han d'haver acabat el batxillerat i passar una prova d'accés que es durà a terme el proper mes de juny.