La Sala Trono impulsa un cicle de dansa dins la seva programació

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, el 29 d’abril, la Sala Trono proposa un cap de setmana llarg dedicat a aquesta disciplina escènica. No és el primer cop que la sala programa dansa, però sí el primer que proposa un cicle estable amb la participació de cinc companyies: dues d’internacionals i tres més, tarragonines. Serà de divendres 29 d’abril a diumenge 2 de maig.

Ja coneixen l’escenari de la Sala Trono perquè hi ha actuat els últims anys participant de la programació estable de la sala. Aquest cop però, l’estrena dels nous espectacles de L’escola de dansa Sagardoy Bravo La Nave i del Ballet d’Amaia Dorronsoro, arribarà en el marc d’un cicle específic de dansa que la Trono proposa aprofitant el marc del dia internacional de la dansa. Una proposta que neix amb voluntat de perpetuar-se i amb què la Trono vol oferir una sortida a una disciplina artística poc programada a Tarragona.

La sala va més enllà encara. De fet, la tercera companyia amb arrels tarragonines que participarà del cicle, Expans’Art, ha creat l’espectacle que presentarà, Chrysalide, al mateix escenari de la Trono, on els intèrprets Marie-Lou Renon i Marc Pinyol hi han fet residència. La Trono es converteix d’aquesta forma també en un espai de creació, no només d’exposició.

El cartell del primer cicle de dansa impulsat per la Sala Trono el completaran la proposta catalano libanesa d’Anthony Kmeid Los Papeles i l’espectacle multimèdia Parallel Ways de Fuse Company i Homeland dance. El cicle serà del 29 d’abril al 2 de maig, però ja es poden adquirir les entrades i abonaments.