Tarragona recupera el Dixieland amb menys música al carrer

Del 30 d'abril al 16 de maig, Tarragona tornarà a gaudir de la música Dixie un any després amb una aposta per artistes de renom nacionals i internacionals en espais que garanteixin els aforaments.

Sense deixar de banda l'esperit popular i de ball que suposa el dixie, Tarragona aposta enguany per un festival amb més presència del jazz tradicional, obligada en gran part per les restriccions que imposa la pandèmia. Així el festival, que l’any passat es va haver de suspendre, canvia lleugerament la seva denominació per anomenar-se "Dixieland, Festival de Jazz de Tarragona" i es durà a terme de forma diferenciada entre els primers dies de programació en espais tancats i els darrers adaptant la música de carrer a l'escenari actual.

ANDRA MOTIS, JEAN TOUSSAINT I MARC RIBOT

D'aquesta manera, el Teatre Tarragona serà l'escenari de l'arrencada del festival el dia 30 d'abril, amb el concert gratuït del saxofonista Jean Toussaint. Un espai per el qual passaran també Marco Mezquida, Koko-Jean and The Tonics amb Dani Nel·lo, La Soul Machine o Andrea Motis i Ignasi Terraza els següents caps de setmana. També hi haurà programació a l'Espai Jove Kesse i a la Capsa de Música, que acollirà el 9 de maig el concert de l'estatunidenc Marc Ribot. Tot en un cartell que aposta per espectacles en petit format però amb un marcat caràcter internacional.

CONCERTS A L'AIRE LLIURE

El festival, però, no deixarà de banda la música de carrer, tot i que ho farà acotant els espais per complir les normatives d'aforaments i totes les mesures de seguretat. Així, la plaça de l'Escorxador acollirà quatre concerts el darrer cap de setmana de festival amb formacions del territori com l'Stromboli Jazz Band i l'Small River Brass Band o els barcelonins The Black Barbies, entre altres.