Coeficient de màxims

El Cornellà-Nàstic pot marcar el futur de la temporada. I no és una exageració amb els grana ja classificats per a la següent fase. Els últims tres punts en disputa de la lligueta inicial confeccionaran definitivament la taula.

El futbol pretèrit repartia dos punts per partit, el d'abans, tres i el d'ara requereix calculadora. Com definir una classificació entre els tres millors catalans i els tres millors balears i valencians si en un subgrup s'hauran disputat 20 partits i en l'altre, 18? Prioritzant les matemàtiques per davant de la pilota. La divisió de punts per duels totals defineix la taula més estranya de la història de la Lliga, amb comes incloses i en què els comptes setmanals seran una mica més complicats de controlar sense l'ajuda d'una màquina.

Passi el que passi al Cornellà-Nàstic, l'Eivissa començarà la fase 2 per davant dels de Seligrat perquè ha arreplegat més en menys jornades, amb un coeficient clarament superior. Per sota, en canvi, només el Barça B pot avançar els tarragonins a la taula: ha de guanyar contra el Badalona, que encara pot avançar l'Andorra, i esperar la derrota del líder Nàstic.

nastic classi 23 gener

Si saltéssim els sis duels pròxims entre equips que encara no s'han vist les cares i anéssim a la fase 3 directament, Eivissa, Nàstic i Barcelona B accedirien al playoff definitiu i la resta es quedarien a la futura Segona B PRO o Primera RFEF.

I com serà la promoció per pujar a Segona? Doncs diferent, perquè enguany l'aprenentatge és continu. Els tres millors dels cinc grups tindran plaça a les semifinals, també el millor quart de tots ells. En una seu única per definir encara i en format de concentració, dues eliminatòries directes entre els millors i els pitjor classificats: semifinal i final d'on sortiran els quatre que pujaran a la Lliga de Futbol Professional. Ambició a Cornellà, de sobres.

El Cornellà-Nàstic es jugarà diumenge a les 12 hores amb les absències per sanció de Trilles i Brugui, tot i que el club ha recorregut les vermelles de la setmana passada. Els del Llobregat han evitat el descens doble i competiran ara per un lloc al nou tercer esgraó del futbol.