L'Ajuntament finançarà una tercera part del nou local dels Xiquets de Tarragona

Consistori i colla han anunciat un acord per a la cessió d'un solar municipal al carrer Sant Llorenç i els matalassers ja treballen en un projecte constructiu l'objectiu del qual és estar llest per a la temporada 2023.

La recerca de local dels Xiquets de Tarragona podria acabar a només 200 metres de la seu històrica de Santa Anna. Serà al número 10 del carrer Sant Llorenç on, si no hi ha contratemps, s'ubicarà la nova seu de la colla degana de la ciutat. Així ho anunciava la colla a la seva assemblea general aquest dissabte, al mateix temps que el consistori tarragoní confirmava la voluntat de cedir aquest solar, de propietat municipal, a la colla matalassera.

La finca disposa d'un total de 330 m² en els quals es podria ubicar la nova seu de la colla. Un solar que, ara mateix, amb la suspensió del POUM, no és edificable, però que el consistori vol introduir en les normes subsidiàries que ha de dictar la Generalitat i que han de permetre la represa d'obres constructives a la ciutat.

Una construcció que encara està en fase de preprojecte, però que podria ascendir fins a un milió d'euros de pressupost. Des del consistori s'han compromès a finançar-ne una part important i a ajudar a la colla en la recerca d'altres finançaments.

SATISFACCIÓ MATALASSERA

Un projecte global rebut amb gran satisfacció per part de la colla matalassera, que després d'explicar les bases de l'acord a l'assemblea general aquest dissabte, ara està a l'espera de convocar una d'extraordinària on s'aprovi finalment l'acord i es pugui presentar ja un projecte constructiu clar.

D'aquesta manera, d'aquí a dos anys podria acabar el periple dels Xiquets després d'haver d'abandonar de manera precipitada la seva seu històrica al carrer Santa Anna per problemes estructurals greus de l'edifici l’any 2018. De moment, però, hauran de tornar a assajar quan la pandèmia ho permeti al Pati del Pou de l'edifici de l'Ajuntament.