Concentracions per reclamar la llibertat de tots els presos

Centenars de persones es van concentrar ahir al vespre davant dels ajuntaments del territori per a reclamar l'alliberament de tots els consellers i presidents d'entitats empresonats. Tarragona va viure la concentració més mulitudinària amb 1.500 persones, a Torredembarra, el color groc va ser el principal protagonista

Convocatòria improvisada aquest dilluns al vespre davant dels ajuntaments de tot Catalunya, després de conèixer la decisió del jutge del tribunal suprem Pablo Llarena de mantenir en presó preventiva Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

A Tarragona, unes 1.500 persones es van concentrar a la Plaça de la Font per a reclamar la seva excarceració, de la mateixa manera que s'ha fet amb els sis consellers que fins ahir estaven en presó preventiva. Crides a la llibertat dels presos, però també a una participació massiva en les eleccions del proper 21 de desembre en els diferents parlaments d'una concentració que va acabar amb la lectura del manifest unitari de la taula per la Democràcia i el Cant dels Segadors.

A Valls, unes 300 persones, entre elles diferents representants polítics municipals, van omplir la plaça del Blat en un acte en que també es va llegir el manifest unitari i on els crits de llibertat van ser els protagonistes acompanyant uns parlaments en que es va fer una crida a continuar la mobilització fins a l'alliberament de tots els presos.

I a Torredembarra el color groc va ser el principal protagonista, desafiant la prohibició de la Junta Electoral. Així, el centenar de concentrats, a la Plaça del Castell van omplir amb aquest color les cartelleres destinades a enganxar els cartells electorals dels diferents partits i on es van deixar missatges en suport als presos.

Els crits de llibertat per tots els presos van marcar també la concentració de la Plaça Major de Montblanc, on unes 200 persones van concentrar-se a les portes de l'ajuntament. En els parlament, reclamació per l'alliberament de les persones empresonades i crida a omplir les urnes en els propers comicis.

Per últim, a Altafulla gairebé un centenar de persones es van concentrar a la Plaça del Pou en un acte en que representants dels partits i entitats sobiranistes van ser els encarregats de llegir el manifest de la Taula per la Democràcia