Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra reforçaran la seva presència on hi ha més delictes a Tarragona

Nou pas per reforçar la seguretat a Tarragona i millorar la presència policial arreu de la ciutat. Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra patrullaran de manera conjunta entre 20 i 25 zones de la ciutat que han estat triades després d’una anàlisi policial basada en els fets delictius. El nou pla integral de seguretat, que entrarà en vigor el mes que ve, busca que la policia sigui més pròxima, per això patrullaran a peu i intercanviaran sensacions amb veïns i comerciants de la zona.

El consistori assegura tenir un contacte constant amb les associacions i federacions de veïns d’arreu de la ciutat per escoltar les seves preocupacions i millorar en aquest àmbit. Fan una crida a la ciutadania a no alarmar-se, consideren que la percepció d’inseguretat no es deu a la realitat. Els fets delictius a la ciutat de Tarragona han caigut un 30% respecte del març de l’any passat, una davallada superior a altres poblacions del Camp de Tarragona.

L’Ajuntament ha anunciat que a finals d’aquest any les càmeres de videovigilància a Llevant seran una realitat. Aviat es traurà a licitació aquesta instal·lació que compta amb un pressupost de 200.000 euros. La Guàrdia Urbana aviat també estrenarà una unitat de drons per lluitar contra els delictes mediambientals o controlar esdeveniments massius.