La preocupació per les pantalles acústiques arriba a Tarragona

Preocupació als barris de Llevant de Tarragona després de conèixer el projecte d'ADIF que preveu la construcció de pantalles acústiques de fins a cinc metres d'alçada envoltant la via del tren. Creuen que el projecte suposarà un impacte visual de grans dimensions des de la platja de la Savinosa i fins a la del Miracle.

Aquesta imatge de la platja del Miracle, aquesta de la Savinosa i aquesta de l'Arrabassada, podrien canviar substancialment en els propers anys. Serà així si ADIF executa el projecte que té damunt la taula per a instal·lar pantalles acústiques com aquestes, de tres metres d'alçada, o com aquestes de cinc metres. El projecte va lligat a l'impacte acústic que tindrà la posada en marxa del tercer fil ferroviari, que preveu un augment important del pas de trens de mercaderies de fins a 750 metres de llargada, sobretot en horari nocturn.

Una instal·lació de pantalles que els veïns dels barris de Llevant de Tarragona veuen amb preocupació, ja que creuen suposarà la imposició d'un mur entre aquesta zona habitada i la costa, i canviarà de manera definitiva les vistes sobre les platges de la ciutat.

Uns veïns que entenen que s'ha de donar alguna solució a les molèsties que provocarà l'augment del pas de trens de mercaderies per aquesta zona mentre no es torba una solució definitiva per al seu pas per l'interior del Camp de Tarragona. Creuen però que hi ha alternatives tant al soroll dels trens com al disseny de les pantalles que s'hi poden instal·lar.

L'AJUNTAMENT ESTUDIA EL PROJECTE

Des de l'Ajuntament de Tarragona afirmen haver rebut el projecte d'ADIF aquest mateix dimecres i que ara són els tècnics municipals els que estan estudiant el seu impacte per a formular les pertinents al·legacions. Un tràmit que Torredembarra ja va començar la setmana passada, quan el consistori va mostrar la seva preocupació al voltant d'un projecte que dividirà encara més els dos principals nuclis del municipi.