Els sindicats minoritaris surten al carrer per reclamar una sanitat pública de qualitat

La jornada de vaga del sector sanitari impulsada per la mesa sindical de sanitat ha tingut el seu punt més visible a Tarragona en una concentració de mitja hora a les portes del Joan XXII aquest matí. Els concentrats, que reclamen una sanitat pública de qualitat, critiquen que el decret d’uns serveis mínims que consideren abusius ha limitat el dret a vaga dels professionals.

Prop d’un centenar de professionals sanitaris han fet sentir les seves demandes davant l’hospital Joan XXIII en el marc de la jornada de vaga convocada per la mesa sindical de sanitat de Catalunya. Asseguren defensar el sistema sanitari públic després que l’últim any de pandèmia hagi posat al descobert, adverteixen, les mancances de l’actual sistema sanitari. Mancances i precarietat, diuen, que pateixen diàriament treballadors i usuaris.

Els sindicats reclamen als polítics solucions i esforç per posar les condicions laborals de  la sanitat pública a nivells europeus. De fet, adverteixen que és l’única manera de poder frenar la fuga de professionals a l’estranger, un dels principals problemes, consideren, que pateix el sector.

Els manifestants han tallat durant mitja hora el carrer Doctor Mallafré, davant les portes de l’hospital a les onze del matí. Ha estat l’acte més visible d’una jornada de vaga que segons els sindicats minoritaris convocants -no s’hi han afegit els majoritaris- ha tingut un seguiment limitat, han denunciat, per un model de serveis mínims abusiu que ha minimitzat les oportunitats dels treballadors a adherir-s’hi.