El personal de neteja de Joan XXIII torna a reivindicar el compliment del conveni

Les treballadores de neteja de l'Hospital Joan 23 s'han concentrat a les portes del centre sanitari per reivindicar el greuge que pateixen per l'incompliment del conveni col·lectiu.

Un dels sectors professionals més feminitzats és el del personal de neteja, amb totes les desigualtats que això comporta. És per això que el personal de l'empresa GARBIALDI, que presta el servei de neteja a l'Hospital Joan XXIII amb un centenar de treballadors, ha tornat a reivindicar la seva situació a les portes del centre hospitalari aquest dilluns.

Demanen que es compleixi la part del seu conveni laboral que obliga a l'empresa a pagar els plusos de perillositat i toxicitat per la feina que fan dins de l'hospital. Denuncien que és una situació que fa anys que dura, però que s'ha vist agreujada per la pandèmia i la situació de risc a la que s'han vist exposats.

Una mobilització que el passat mes de gener va comportar una convocatòria de vaga de tres dies d'aquest personal, però que al final va ser desconvocada pels elevats serveis mínims imposats per l'administració. Davant d'això no descarten una futura convocatòria similar.