L'artista Jordi Abelló ressuscita el mite de Medusa

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona incorpora al seu espai expositiu una creació audiovisual en què l'artista tarragoní Jordi Abelló recupera el mite de la deessa Medusa. El museu ho aprofita també per convidar el visitant a conèixer millor aquesta figura mitològica, present en diversos objectes exposats al MNAT.

L’artista tarragoní Jordi Abelló ressuscita el mite de Medusa en la seva última creació. Assegura haver trobat el rastre del pas d'aquesta deesa romana al cap de Creus contemplant les figures que l’erosió ha creat a les roques d’aquest espai. Abelló assegura que les formes resultants només es poden entendre assumint que són éssers vius o mitològics petrificats per la mirada de la deessa. Ho ha testimoniat en una vídeocreació.

El muntatge de l’artista tarragoní s’ha incorporat a l’itinerari expositiu del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona forjant d’aquesta forma un diàleg entre l’art contemporani i el passat.

La proposta de Jordi Abelló, amb les fotografies del Cap de Creus com a protagonistes, complementa l’espai expositiu del MNAT, que convida al visitant a cercar la presència de germana Gorgona, la deessa de l’inframón, a diverses representacions i objectes exposats al museu.

Canvia't al 39 a la TDT