Les colles de Tarragona asseguren les aportacions econòmiques municipals

Les colles castelleres de Tarragona mantindran aquest 2021 la mateixa aportació del 2020, 56.000 euros, un 40 % del que rebien abans de la pandèmia. Així es va acordar en el primer Consell de castells de l'any, que també va aprovar crear una comissió per treballar en la represa de l'activitat.

Tot i mantenir-se sense activitat castellera i amb una activitat social molt reduïda, les colles castelleres de Tarragona tornaran a rebre la mateixa aportació de l'any passat, uns 56.000 euros. Una xifra que les diferents colles reben en funció del seu nivell a plaça els darrers anys i que representa un 40 % dels 140.000 euros que van rebre l'última temporada amb activitat, l'any 2019.

Així es va aprovar el primer Consell de Castells de l'any on, a més, el consistori tarragoní va manifestar el seu compromís perquè de cara al 2022, si com es preveu s'ha pogut tornar a l'activitat, es tornarà a la quantia anterior tot i el previsible descens del nivell de construccions que s'espera després de l'aturada.

NOVA COMISSIÓ PER LA REPRESA

Pel que fa a aquesta tornada a l'activitat, també es va arribar a l'acord de crear una comissió formada per les colles i l'Ajuntament en coordinació amb la Coordinadora de Colles, per a poder treballar en la represa del treball casteller a les colles i perquè aquest pugui ser el més àgil possible.

Tot amb l'objectiu que l'any vinent, amb el Concurs de Castells a l'horitzó, aquest pugui esdevenir el centre de referència de la renaixença castellera després de la pandèmia.