Desconnexió entre Junts per Tarragona i la secció local de Junts per Catalunya

Els regidors de Junts per Tarragona asseguren que s'informa puntualment de les seves accions tant al PDeCAT com a Junts per Catalunya. Una vinculació negada per la secció local de la nova formació a Tarragona.

Una de les principals incògnites per saber si finalment el govern de la ciutat de Tarragona s'ampliarà en les properes setmanes és saber si el grup d'En Comú Podem acceptarà formar part d'un mateix govern amb Junts per Tarragona. Una fórmula que podria no ser ben vista des de fora de Tarragona, sobretot en un moment de possibles pactes també al Parlament.

Però ara bé, amb qui pactaria exactament el govern tarragoní?. Doncs amb un grup municipal que compta amb tres regidors, Dídac Nadal, Cristina Guzman i Elvira Vidal, que són independents i en aquest moment no depenen de cap disciplina de partit. És així des que els dos primers es van donar de baixar del PDeCAT i, al contrari que altres membres dimissionaris del Partit Demòcrata, no van fer el pas cap a Junts per Catalunya.

Tot i això,  encara que des del grup municipal defensen aquesta capacitat de decisió, asseguren que donada la complexitat de casos que es donen entre els membres que confirmaven la candidatura, ja que alguns continuen al PDeCAT, altres estan a Junts per Catalunya i la resta són independents, mantenen un constant traspàs d'informació tant amb la secció local els demòcrates com amb la direcció de Junts al territori, encapçalada per Eusebi Campdepadrós.

LA SECCIÓ LOCAL DE JUNTS ES DESVINCULA 

Un intercanvi d'informació amb Junts per Catalunya que s'ha negat des de la secció local del partit a Tarragona. Tot i la coincidència de nom, els representants del partit de Carles Puigdemont a la ciutat volen aclarir que en cap moment han tingut relació amb el grup de Junts per Tarragona des de la seva constitució com a nova formació coincidint amb les darreres eleccions al Parlament.

EL PDECAT, A L'ESPERA

En aquest sentit, des del PDeCAT, partit que conserva els drets electorals de la coalició que es va presentar a les eleccions municipals del 2015, defensen voler ser informats de quins són els pactes als quals s'arribi amb el govern municipal i les possibles aliances amb partits antagònics als Demòcrates com la CUP. És per això que confirmen una reunió amb els membres del grup municipal la setmana vinent per a compartir aquesta informació.