El romanent del 2020 enfronta govern i PSC

Segons el Pla d'Ajust Econòmic, l'any passat l'Ajuntament va ingressar 13 milions més dels que va gastar. El PSC critica que no s'hagi fet servir per pal·liar els efectes de la pandèmia i el govern creu que és una mostra de bona gestió.

Els socialistes tarragonins denuncien que mentre el govern municipal al·legava manca de pressupost a les demandes fetes per entitats i sector productius de la ciutat, la manca de despesa provocava el desviament positiu dels comptes conegut ara amb l'informe aprovat al darrer plenari. Aquest comptava que el consistori es va gastar 13 milions d'euros menys dels que va ingressar, una xifra sobre la qual s'ha de sustentar la liquidació final dels comptes i el romanent que podrà fer servir el govern aquest 2021.

Creuen que això demostra la manca d'iniciativa i projecte del govern per a afrontar la recuperació econòmica que necessita la ciutat i que passa per a potenciar tant els serveis socials com les ajudes als sectors més afectats.

Des del govern destaquen l'augment de despesa el 2020 que va suposar el romanent anterior i que diuen va ajudar a contenir la crisi. També que l'estalvi generat permetrà afrontar el futur econòmic amb garanties.

Creuen que l'elevat romanent de què disposarà, que podria rondar els 8 milions d'euros finals, permetrà engegar la recuperació necessària de la ciutat en tots els sentits. Preveuen que aquest es comenci a aplicar el proper mes de març gràcies a l’aprovació d’un gran modificatiu de crèdit que afectarà diverses àrees de l’Ajuntament.

Des dels socialistes també han criticat la manca d'un pla específic per a la potenciació del turisme de cara a aquest estiu i l'espectacle mediàtic en que diuen s'estan convertint les negociacions per a ampliar el govern tarragoní.