A tres partits del primer dels ascensos

El Nàstic es troba a tres victòries d'aconseguir una plaça a la nova Segona Divisió B professional. Queden cinc jornades i tan sols un daltabaix podria provocar que els de Toni Seligrat asseguressin el mal menor del curs, abandonar l'actual categoria i tornar al futbol d'elit.

Primer pas, gairebé aconseguit. El Nàstic disposa de sis punts d'avantatge respecte al primer dels rivals que no accediria a la fase inicial per pujar a la Segona Divisió. És a dir que la plaça a la futura Segona B Pro (o Primera RFEF) podria quedar garantida d'aquí a 20 dies si els resultats contra L'Hospitalet, el Lleida Esportiu i el Llagostera acompanyen, o si ho fan la resta de partits. Ja va succeir la setmana anterior en què, sense jugar, el Nàstic va mantenir-se al capdavant gràcies a les dues derrotes de l'Andorra.

classi dos grups 24 febrer

Espanyol B i Cornellà seran els dos últims obstacles tarragonins, que preveuen tres enfrontaments fora de casa i dos al Nou Estadi. I el grup català és tan car que ara per ara quedarien fora de la següent ronda potències de primer nivell com el mateix Lleida Esportiu, el Llagostera o el Vila-real B.

A poc a poc, les diferències respecte a l'altre subgrup, el balear i valencià, s'han escurçat i l'Eivissa ha perdut fiabilitat tot i que continuaria obrint la lligueta per davant d'un Nàstic que ocuparia la segona posició.  Els de Toni Seligrat compten amb el millor atac de la Segona B mediterrània amb 28 gols en 15 jornades mentre que la defensa és la més fiable de Catalunya, amb 12 en contra.

Tot sembla acompanyar de cara al desplaçament de dissabte al camp d'un L'Hospitalet en crisi i que ocupa places de possible descens a Tercera i que no ha guanyat cap dels últims set compromisos: l'última alegria dels del Llobregat va produir-se el 13 de desembre i la derrota contra el Barça B per 6-0 els deixa contra les cordes: de passar pel Nou Estadi com a líders a viure una autèntica final davant un Nàstic que és l'altra cara de la moneda, amb marge per a l'error.