Els promotors d'habitatge demanen un pacte de ciutat davant la suspensió del POUM

L'Associació de Promotors de Catalunya alerta de la paral·lització de la ciutat de Tarragona a causa de la suspensió del POUM. Posen l'accent en què provocarà uns efectes econòmics i socials que s'allargaran durant uns anys per la complexitat de tenir vigent un nou pla urbanístic.

Els promotors d'habitatge demanen un gran pacte de ciutat per resoldre la situació d'aturada urbanística generada arran de la suspensió del POUM de Tarragona. Asseguren que és una mala notícia perquè deixa en paper mullat qualsevol nova iniciativa i també alerten d'una possible fugida d'inversions. L'Associació de Promotors de Catalunya demana que es tingui en compte a tots els agents en aquest procés, ja que consideren que seria un error que les normes urbanístiques només estiguin pensades per alguns partits polítics.

El sector es manté durant el 2020 

construcció

A tot això, a la ciutat de Tarragona, segons el darrer estudi de l'associació, van tirar endavant durant el 2020 10 promocions d'obra nova i un total de 30 habitatges, tots ells plurifamiliars i, majoritàriament venuts sobre plano. Tot i la pandèmia, el sector, de moment, manté la tendència dels darrers anys. Els blocs de pisos és el que principalment tira endavant i molts dels habitatges es venen abans de construir-se.

Per cert, que la demarcació de Tarragona és la que té els preus més assequibles i on més han baixat, per bé que a les principals localitats de la Costa Daurada el preu és més alt i va augmentar, de mitjana, una mica més del 10%. L'estudi també evidencia la nul·la activitat de reforma d'habitatges al territori i l'absència de dinamisme als centres històrics, però alhora la falta d'activitat, en general, a ciutats d'interior com Valls i Montblanc.

Per aconseguir un repunt d'activitat i satisfer les necessitats de la demanda d'habitatge, consideren que és necessari un acord entre el sector privat i l'administració pública per promocionar noves construccions, com per exemple de protecció oficial o a un preu assequible. Per contra, creuen que la llei que limita els preus dels lloguers ha fet minvar la iniciativa d'empreses constructores.