28 nous casos de VIH detectats l'últim any al Camp de Taragona

 

La campanya per aquesta data se centrarà no només en la prevenció en la transmissió sinó també en informar de les proves ràpides en farmàcies per detectar com més aviat millor una possible infecció de VIH.

A Catalunya s'estima que prop de 30.000 persones estan infectades per al VIH tot i que és probable que molts dels infectats no ho sàpiguen. Saber com més aviat millor si s'està infectat o no permet accedir més aviat a un tractament per millorar la qualitat de vida. És per això que la campanya de sensibilització del Dia Mundial de la Sida fiquen èmfasi no només en la prevenció sinó també en la realització de les proves de control que es poden fer en farmàcies de manera ràpida i anònima.
Com a dades generals, al Camp de Tarragona s'han diagnosticat 28 nous casos de VIH dels quals 82% s'ha detectat en homes. Tot i que les dades han disminuït en els últims 5 anys, des de les institucions sanitàries consideren que encara hi ha molta feina a fer en terme de prevenció.

Cada 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida i a Tarragona s'han organitzat diverses activitats com unes jornades informatives en salut sexual o intervencions en locals d'oci nocturn per repartir material i informació especifica sobre salut sexual.